Autorka úspěšných románů z prostředí Afriky Hana Hindráková letos přichází na trh s novinkou vydanou tentokráte vlastním nákladem Můj africký příběh – Cesta za snem. „Bylo to příliš osobní, chtěla jsem si knihu připravit podle svého,“ objasňuje spisovatelka.

Můj africký příběh je jakousi zpovědí nejen pro autorčiny čtenářky a čtenáře, které zajímá, jak se dostala do Afriky a k psaní knih z afrického prostředí. Inspirovat a motivovat může i milovníky Afriky, cestovatele, snílky, dobrovolníky či začínající spisovatele.

Dozvíte se také, proč se autorka z nadšeného dobrovolníka, který chtěl spasit celou Afriku, stala téměř odpůrcem rozvojové pomoci nebo jak se jí podařilo během několika let vydat devět románů u tří renomovaných nakladatelství, zaplnit diář besedami a stát se první českou spisovatelkou publikovanou v Keni. Nechybějí ani vtipné příhody z afrického putování, situace, kdy šlo Haně o život, nebo informace ze zákulisí jednotlivých románů. 

„Tuto knihu doporučuji všem, kteří se zajímají o Afriku, a zvláště o Keňu, a chtějí ji poznat jinak, než jako safari v exkluzivních turistických resortech... Hana poznala, že ani práce v neziskové organizaci africký problém neřeší. Pomáhá tedy po svém,“ uvádí v upoutávce zpěvák Dalibor Janda. 

A humanitární působení Hana Hindrákové, která založila společnost Dárky s myšlenkou, připomíná také šéfredaktorka Klubu knihomolů Alena Badinová: „U autorky oceňuji, že se nenechala odradit svými negativními zkušenostmi a stále znovu zkouší dělat věci po svém tak, aby z toho měl prospěch i někdo další – ať již konkrétní člověk v Africe nebo čtenář její knihy.“


Share on Myspace