V neděli 19. července se na kolonádě Ferdinandova pramene v Mariánských Lázních poprvé uskuteční jarmark Knižní lázně, setkání malých nakladatelů se čtenáři. Nakladatelé zde veřejnosti představí svou knižní produkci prostřednictvím krátkých vizitek, autorských čtení a workshopů.

Jarmark Knižní lázně chce zvýšit povědomí o produkci malých a menších nakladatelů v regionech a umožnit jim zpětnou vazbu od čtenářů. Cílem je podpořit vydávání dalších knih a čtenářům pomoci objevovat „nové světy“.Návštěvníci budou mít možnost kromě prohlížení a nakupování knih, zabavit sebe i své děti v tvořivých dílnách, proniknout do práce nakladatelů, potkat se přímo s autory, posedět, pobavit se, prostě strávit příjemný a inspirativní den,” říká pořadatelka Klára Khine.

Mezi nakladatelství, která se v Mariánských Lázních představí, jsou Lipnik, Bylo nebylo, Jakost, Poketo, Dynastie, Malvern a Verzone, které přiveze s sebou i malé knihkupectví s tituly dalších nakladatelů. V rámci doprovodného programu vystoupí Malé zvíře, komorní hudební uskupení, které vzniklo z početné formace Zvíře jménem podzim, nezvykle pojí texty, hudbu a projekce.

Mariánskolázeňský spolek Švihák připravuje na celé léto kulturní program KOK, v rámci kterého Knižní lázně proběhnou. “Knihy patří k letní pohodě a v propojení s klidnou lázeňskou atmosférou vytvoří z akce velmi příjemný zážitek jak pro nakladatele, tak pro návštěvníky,” říkají Markéta Monsportová a Tomáš Prinz ze spolku Švihák.

Jarmark Knižní lázně se uskuteční v neděli 19. července od 10 do 17 h. na kolonádě Ferdinandova pramene. Vstup je volný.


Share on Myspace