V září letošního se dostane na pulty knihkupectví kniha Václava Dvořáka (*1976), která se odehrává ve světě, ze kterého se ztrácejí chlapci. Dílo podporované na Hithit bude bohatě ilustrováno Jakubem Cenklem.

Všichni kluci se až hororově „odpařují“ přesně v den osmých narozenin. Proč? A kam odcházejí? Za jakým účelem? Naději na odhalení toho ztratili dokonce již i vědci. Ale Petrovi již je dvanáct a ty čtyři roky přežil. Nevytratil se. Mohou snad za to jeho extrémně citlivé oči, chráněné silnými černými brýlemi? Petr, stejně jako kočky, vidí ve tmě! A nejen to. Spatří také cosi, co mu „krade“ mladšího bratra. Vymyslí takřka šílený plán a jeho oči mu pomohou najít cestu do říše monster.

Profesor inženýr Václav Dvořák, Ph. D., je už znám jako autor knihy o Tomu Nebulovi Písečníci a bludný asteroid. Tamní hrdina vyrostl v sirotčinci na planetě Písečnice a zná zdejší doly jako málokdo, i když mu teprve bude dvanáct. Jeho původ je obestřen tajemstvím, jeho životní perspektiva se nezdá valná.

Děti už do kosmu usadili mnozí autoři. Z klaustrofobních chodeb pod povrchem Dvořákovy planety však jde strach. Sledujme klasický příběh osamělce, který se postupně včleňuje do kolektivu, učí drilu a rychle nalézá přátele. Má třiadvacet kapitol a už jejich názvy poukazují ke staré dobré škole tvrdé science fiction: Hvězdné děti, Kodex Singularity, Jak přežít ve vesmíru, Dveře vesmíru dokořán, Turnaj začíná, Bludný asteroid, Červený kód, Poslední zápas v gravibalu, Skrz ohon vlasatice.

 

Václav Dvořák: Já, Finis. Ilustroval Jakub Cenkl. Chystá nakladatelství Václav Dvořák. Září 2020.


Share on Myspace