Ve věku 80 let zemřela zpěvačka Eva Pilarová, jejíž nejslavnější éra byla spojena s divadlem Semafor.

Eva Pilarová nastoupila v roce 1960 do divadla Semafor, kde vystupovala s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr a prosadila se jako zpěvačka. „Po premiéře hry Taková ztráta krve, když publikum velmi pěkně reagovalo na můj pěvecký projev, mi Jiří Šlitr řekl: ‘Nemysli si, Pilarko, že jsme tě vzali do divadla kvůli tvému zpěvu.‘ Na moji otázku, proč tedy, odpověděl: ‘Nám se líbily tvoje nohy‘,“ vzpomínala na to později s humorem. O čtyři roky zazářila v roce 1964 v malé roli ve filmu Kdyby tisíc klarinetů, ve kterém zpívala duet s Karlem Gottem Je nebezpečné dotýkat se hvězd.

„Jiří Suchý dokázal psát také nadčasové texty, že je můžu zpívat i 55 letech. Můžu připomenout Oliver Twist, Popocatepetl twist, U nás doma, Rekviem, Rodeo, Turecký pochod, Swing, to mě baví a samozřejmě Montiho čardáš,“ vzpomínala před pěti lety.

Pupolární byly také její dety s Waldemarem Matuškou, například Tam za vodou v rákosí či Ach, ta láska nebeská. „Waldemar měl velký rozsah, krásnou barvu hlasu, zkrátka dar od Pána Boha. Nic vyumělkovaného. Všechno, co zpíval, zpíval náramně,“ říkala Pilarová o svém pěveckém partnerovi.


Share on Myspace