Česká televize bude příští rok mimo jiné vysílat historickou minisérii Kateřina Veliká s oscarovou herečkou Helen Mirrenovou, kriminální seriál Přiznání s Martinem Freemanem i oceňované drama Patrick Melrose s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli.

Kromě současné zahraniční produkce nakoupila Česká televize na mezinárodním veletrhu v Cannes i nové filmy a dokumenty. „Z nabídky britských vysílatelů jsme si vybrali třeba šestidílné krimi Přiznání natočené podle skutečných událostí, třináctou řadu příběhů oblíbeného torontského vyšetřovatele Murdocha nebo seriál vyznačující se atmosférou šedesátých let a noblesním prostředím Oxfordu, Detektiv Endeavour Morse,“ říká ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Diváci uvidí i čtyřdílný projekt Kateřina Veliká z carského dvora osmnáctého století s Helen Mirrenovou v titulní roli, dvě řady temného finského krimi Desatero hříchů nebo úspěšnou pětidílnou minisérii o zhýralé britské smetánce Patrick Melrose s Benedictem Cumberbatchem, který za hlavní roli obdržel nominaci na Zlatý glóbus. Z Británie putuje do Česka také televizní snímek nazvaný Brexit a nové řady seriálů Durrellovi a Luther.

Do kriminálního podsvětí zavede diváky nová řada mafiánské ságy Gomora, přímo do nitra sicilské mafie pak dvoudílný dokument Cosa Nostra. Příznivce historie potěší minisérie Atlantic Crossing o norské korunní princezně Martě a americkém prezidentovi Rooseveltovi nebo dokumentární počin Nikdy nezestárnou oscarového filmaře Petera Jacksona s digitálně restaurovanými a realisticky kolorovanými záběry z první světové války.

Hudební rozhledy doplní třeba dokument David Bowie: Cesta za slávou, čtyřdílný Punk i příběh dnes už legendárního prostoru, ve kterém začínali Beatles – The Cavern Club. Oblíbené cestopisné dokumenty tentokrát zavedou diváky do Velké Británie, do Patagonie, na Papuu Novou Guineu, Jávu či na Mauricius.

 


Share on Myspace