Letní filmová škola Uherské Hradiště přesouvá termín 47. ročníku festivalu na 6. až 8. srpen. Její organizátory k tomu vede fakt, že stále není jasné, za jakých podmínek bude moci festival proběhnout.

„Rozhodli jsme se posunout termín konání festivalu o 14 dní, abychom získali potřebný čas pro přípravu celé akce. Hlavním důvodem je skutečnost, že od vlády ČR stále nemáme jasně definováno, za jakých podmínek bude možné akci uspořádat. Velmi nás to mrzí, protože naší prioritou bylo zachování tradičního termínu Filmovky (konec července), ale situace je bohužel bezprecedentní,“ říká ředitelka festivalu Radany Korená.

Vzhledem k celkové nejistotě organizátoři festivalu neví, pro kolik návštěvníků budou moci letos akci uspořádat (nejsou známé restrikce v sálech, letních kinech a ve stanech), proto se rozhodli festival oproti původnímu plánu o jeden den zkrátit. 

Finální datum konání letošní Letní filmové školy Uherské Hradiště je tedy pátek 6. až čtvrtek 12. srpna (čtvrtek bude bonusový den se třemi projekcemi v Kině Hvězda).

„Věříme, že výsledek jednání mezi ministerstvy zdravotnictví i kultury a oborovými organizacemi v kultuře brzy dosáhne uskutečnitelné podoby, ať všichni konečně víme, s čím můžeme počítat. Na znovuotevření kulturního prostoru netrpělivě čekáme, pandemická situace má příznivý trend, takže už zbývá jen drobný detail: aby existenci a potřebnost kulturních akcí vzala na vědomí naše vláda,“ dodává Korená.


Share on Myspace