Porotci Národní rozhlasové soutěže pro mladé hudebníky Concerto Bohemia 2020 vybrali z dvanácti přihlášených těles sedm nejlepších. Vítězné soubory a orchestry natočí ve spolupráci s hudebním režisérem a mistrem zvuku profesionální nahrávku ve studiích Českého rozhlasu. Společně také vystoupí na Koncertu vítězů, který se bude konat 24. dubna v paláci Žofín.

Vítěze 29. ročníku Národní rozhlasové soutěže orchestrů a souborů mladých interpretů z České republiky Concerto Bohemia 2020 určila odborná porota ve složení Markéta Tomková Janáčková, Dana Syrová, Magdalena Saláková, Jan Kučera a Miloslav Tengler.

„Mnohé projevy byly velice muzikální – i přes technické nepřesnosti dokázaly na posluchače opravdu přenést radost a dobrý pocit z muzicírování,“ uvedla pedagožka Pražské konzervatoře Magdalena Saláková.

Režisérka Českého rozhlasu Markéta Tomková Janáčková ve svém hodnocení vyzdvihla práci pedagogů: „Vítězové měli pěkné, vypracované výkony, je slyšet dobrá práce pedagogů a zájem dětí. Překvapivé byly i sólové výkony“.

 

Vítězné soubory soutěže Concerto Bohemia 2020

 

Soubory a orchestry věkového průměru do 14 let

Smyčcový orchestr ZUŠ Karla Malicha – vítěz kategorie

Dechový orchestr ZUŠ Přelouč

 

Soubory a orchestry věkového průměru od 14 do 17 let

Flétnium Nová Paka – vítěz kategorie

ZUŠ Bystřice pod Perštejnem

Schizzo Band ZUŠ Litoměřice

Kytarový soubor ZUŠ Český Krumlov

 

Soubory a orchestry věkového průměru od 17 do 20 let

Tremolo – vítěz kategorie


Share on Myspace