Londýnské nakladatelství Scala Arts & Heritage Publishers Ltd. vydává posledních deset let edici s názvem Director's Choice, jež představuje významná světová muzea a galerie pohledem jejich ředitelů. Nejnovějším přírůstkem do této edice je výběr ředitele Západočeské galerie v Plzni Romana Musila, který v české a anglické verzi představuje 37 významných děl z rozsáhlých uměleckých kolekcí této instituce. V knize jsou zastoupena díla od poloviny 14. století do konce 20. století.

Západočeská galerie se tak dostala do exkluzivního výběru světových institucí, jako jsou vídeňská Albertina, londýnská National Gallery, Alte a Neue Pinakothek v Mnichově, newyorská Frick Collection či obrazárna berlínských Staatliche Museen. Ve stejném roce jako publikace Západočeské galerie v Plzni vychází i kniha petrohradské Ermitáže a Guggenheimova musea v Bilbau. Zastoupená muzea a galerie se nacházejí ve 22 zemích na třech kontinentech.

Západočeská galerie je teprve druhou českou institucí a první českou galerií, která byla do této prestižní edice zařazena – první bylo v roce 2017 Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze.

„Osobně si velmi vážím důvěry, kterou nám projevil Neil Titman (zástupce nakladatelství Scala Arts & Heritage Publishers Ltd., pozn. red.), když Západočeskou galerii zařadil do této edice, která představuje ta nejvýznamnější světová muzea umění. Je skvělé, že anglická verze naší publikace bude nakladatelstvím Scala distribuována do řady předních kulturních metropolí v Evropě i v zámoří a zahraniční čtenáři se tak budou moci dozvědět o kvalitě našich sbírek,“ říká ředitel Západočeské galerie v Plzni Roman Musil.

Publikace je na prodej v obou jazykových mutacích na pokladnách výstavních síní Západočeské galerie v Plzni. Anglickou verzi knihy distribuuje nakladatelství Scala Arts & Heritage spolu s ostatními tituly edice Director's Choice, kterých je nyní již více než padesát, po celém světě.


Share on Myspace