Skautská nadace Jaroslava Foglara a nakladatelství Albatros spojily své síly do dlouhodobého vydavatelského projektu, který má svět Rychlých šípů přiblížit ještě více dnešním dětem. Kultovní komiks má za sebou více než osmdesát let a setkal se s ním téměř každý. Ke klasickým příběhům se nyní přidávají komiksy nové, které na ty původní nějakým způsobem navazují či jim předcházejí – odkrývají nevysvětlená tajemství či příhody vedlejších postav.

„Věříme, že sešity zaujmou všechny milovníky díla Jaroslava Foglara. Pro rodiče či prarodiče jsou ideální příležitostí, jak se spolu s dětmi vrátit do dětství a zároveň jim klasické dílo představit i s novými příběhy. A tím jim otevřít dveře do světa spisovatele, který ovlivnil už tolik generací,“ říká za Skautskou nadaci Jaroslava Foglara Roman Šantora.

V každém sešitě tak najdou čtenáři kromě původních příběhů Rychlých šípů vždy dva nové, delší komiksy. Jeden z nich bude vycházet na pokračovaní, v něm kreslíř Nikkarin otevírá pátrání party dnešních kluků a holek po minulosti slavného klubu.

Druhý příběh bude samostatný. První sešit přináší Ztracený hlavolam Davida Jana Žáka a Renaty Wilfling, který popisuje dětství vynálezce létajícího kola Jana Tleskače v temném sirotčinci. Následovat bude Žlutá je barva naše s reálným příběhem židovského chlapce odcházejícího do Terezína s knihou Záhada hlavolamu. Na příbězích pro další sešity pracuje třeba ceněná komiksová tvůrkyně Kateřina Čupová či známý komik a spisovatel Lukáš Pavlásek.

Kromě toho přináší každý sešit představení jedné z knížek Jaroslava Foglara formou komiksového výňatku, zajímavostí o románu a interaktivních pasáží, jako jsou hry, kvízy a soutěže.

Skautská nadace Jaroslava Foglara připravila pro první čtyři čísla sešitů speciální úložný box, který je k dostání pouze v Jestřábově obchodě, který je provozován jako registrovaná předmětová sbírka s cílem podporovat výstavu a renovace skautských kluboven.


Share on Myspace