V Muzeu loutkářských kultur v Chrudimi začíná v pátek 30. července pátý ročník festivalu Bez nití | Odvázané léto na terasách. Během víkendu nabídne návštěvníkům loutková představení souborů Buchty a loutky, Toy Machine nebo vi.Tvor a koncerty skupin Fredy a Krasty a Krásné nové stroje.

Multižánrový festival zahájí v pátek představení Don Šajn v podání souboru Buchty a loutky slavícího v letošním roce slaví 30. let svého fungování. "Buchťáci" jsou známí svým neortodoxním přístupem k loutkovému divadlu a bude zajímavé sledovat, jak si tentokrát poradí s klasickým námětem kočovných loutkářů. Po Donu Šajnovi zahrají na terasách Mydlářovského domu ostravští Fredy a Krasty se směsicí nadupaného funku říznutého specifickým humorem. Skupina bývá často přirovnávána k Red Hot Chilli Peppers.

V sobotu 31. července pak od 17 hodin přijdou Toy Machine, tentokrát s představením nazvaným Bylo? Nebylo? Pohádku o tom, co se stane, když chce malý Albert psa, vystřídá v 18 hodin umělecké sdružení vi.Tvor s představením Kde budeme bydlet? Tuto otázku se bude snažit vyřešit medvídek, který si na zimu shromáždí o trochu více medu než obvykle a starý domek je mu tím pádem malý. Na zvířátkovská představení naváže i stejně zaměřená dílna pro děti i rodiče. Večer zakončí koncert jazzpunkové skupiny Krásné nové stroje pod vedením výtvarníka a člena skupiny Tvrdohlaví Stanislava Diviše.

Festival bude na terasách Mydlářovského domu pokračovat ještě o víkendu 20. – 21. srpna 2021. Více informací najdete na www.puppets.cz.


Share on Myspace