Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK zveřejní 1. června program nové koncertní sezóny 2021/2022. Od tohoto dne bude také možné si zakoupit předplatné abonentních cyklů. Vstupenky na jednotlivé koncerty budou v prodeji od 23. června 2021.

Program na novou koncertní sezónu letos FOK zveřejňuje o dva měsíce později než obvykle. Reaguje tak na vývoj pandemie, rychlost očkování a předpoklad obnovení koncertů s publikem.

„Snažíme se pro zveřejnění 87. koncertní sezóny a zahájení předprodeje vystihnout ten správný moment. Na jedné straně se my i naše publikum na další sezónu – v živém provedení – nesmírně těšíme, na druhou stranu průběžně vyhodnocujeme vývoj situace a předpokládané podmínky obnovení koncertů. Jde nám především o zdraví návštěvníků i účinkujících, proto jsme chtěli mít v momentě zveřejnění co nejjasnější představu, za jakých podmínek budou moci koncerty probíhat,“ popisuje situaci ředitel FOK Daniel Sobotka a dodává: „Příští sezóna je vymodleným signálem návratu k normálnímu životu, a především její zahajovací část gestem podpory domácím sólistům i ansámblům.“

„Už nyní mohu prozradit, že v první, tedy podzimní části 87. sezóny, dáme prostor především českým hostům, čímž navážeme na své aktivity podporující domácí umělce na volné noze v období pandemie. Samozřejmě zásadní roli má v sezóně šéfdirigent Tomáš Brauner, jehož loňská inaugurační sezóna byla o mnoho ochuzena. Do třetice mohu slíbit, že uskutečníme řadu pandemií zrušených programů, po nichž naše publikum nejvíce volalo. Do Prahy se také vrátí řada světových pěveckých, hráčských a dirigentských hvězd,“ uvedl dramaturg FOK Martin Rudovský.

Prodej abonentních cyklů bude spuštěn společně se zveřejněním programu 1. června 2021. Rezervace stávajícím předplatitelům budou platné do konce srpna. Vstupenky na jednotlivé koncerty bude možné zakoupit od 23. června 2021. Kromě toho je opět možnost sestavit si vlastní abonentní cyklus v rámci sdružené vstupenky Moje řada.

Další novinkou je, že pokladna FOK zůstane letos otevřena i přes léto a posluchači si tak budou moci zakoupit vstupenky během celého července a srpna.

Pravidelně bude také aktualizována webová stránka hygienických opatření, která reaguje na současnou epidemiologickou situaci. Cílem je, aby každý návštěvník koncertu našel přehledné a ucelené a vždy aktuální informace ke své návštěvě akcí FOK na jednom místě.


Share on Myspace