Novým domovem novocirkusového souboru Losers Cirque Company bude Divadlo BRAVO! v pražském Braníku. I díky tomu, že na rekonstrukci někdejšího Branického divadla vybral v hithitové kampani přes milion korun. „Věřím, že se nám povede vdechnout divadlu nový život a díky tomu se stane novou kulturní základnou pro široké okolí,“ říká principál Losers Cirque Company Petr Horníček.

Oficiální předání Divadla BRAVO! proběhne 13. září, kdy soubor předvede několik ukázek z vlastní tvorby a vystoupí i spřátelení umělci, mimo jiné beatboxer Endru nebo soubor Toy Machine. Slavnostní program, který bude přístupný zdarma, vyvrcholí koncertem Josephine And The Band.

Vstup na vlastní scénu soubor oslaví 25. září premiérou představení pro rodinné publikum s názvem MiMJOVÉ, který bude režírovat uznávaná osobnost současné pantomimy Radim Vizváry. V dobrodružném příběhu mistra Toriho a jeho tří parťáků v boji proti vládkyni temnoty Hidoře nebude chybět akrobacie, pantomima a humor. V hlavních rolích vyprávění o dobru a zlu se vystřídají v alternaci Vanda Hybnerová, Anna Polívková nebo Irena Kristeková a režisér a spoluautor představení Radim Vizváry.

Druhá premiéra se chystá na 3. a 4. listopadu. V hlavní roli představení Cizinec: novocirkusový kabaret se v alternaci budou střídat Jan Cina a Erika Stárková. Kabaret v režii Radima Vizváryho, s hudbou čerstvého držitele Českého lva Ivana Achera a choreografií Miřenky Čechové vytváří svět, ve kterém se emoce mění jako jarní počasí a vypráví příběh hlavní postavy, která putuje napříč různými kulturami a hledá sama sebe.

Do Divadla Bravo! Losers stěhují i všechna svá další představení. Od nové sezony tak zde kromě Mimjů a Cizince diváci budou moci navštívit The Loser(s), Kolaps, Vzduchem a Heroes nebo se zúčastnit Site specific prohlídky nového Divadla BRAVO!

Více na www.divadlobravo.cz.


Share on Myspace