Prozkoumejte tisícileté čínské dědictví Baijiu prostřednictvím Wuliangye. Tak se jmenovala akce, která se uskutečnila 25. - 27. dubna se ve městě Yibin v provincii S'-čchuan.

Společně ji uspořádala skupina Wuliangye Group a Guangming Online. Společnost Wuliangye – tradičního výrobce slavného čínského likéru - navštívilo 16 zahraničních fotografů, kteří zaznamenávali nehmotné kulturní dědictví tradiční destilační techniky používané při výrobě Baijiu, což je čirý likér, který se nejčastěji destiluje z čiroku, rýže, lepkavé rýže, pšenice a kukuřice, někdy take z prosa. Starodávný recpt na jeho výrobu se dědí z generace na generaci a tato tradiční výrobní technika je čínským národním nehmotným kulturním dědictvím.

Fotografové navštívili několik dílen, včetně zachovalých prostor z období dynastine Ming (1368 – 1644). A samozřejmě nechyběla ani degustace různých příchutí Baijiu. Cao Hongying, přední čínský degustátor lihovin a ředitel dílny 506, hostům přiblížil Wuliangyeovu techniku „smíchání Baijiu s Baijiu“. Jedná se o unikátní postup vyvinutý společností Wuliangye, kdy se různé příchutě likéru mísí a vytvářejí finální Baijiu, které má tu nejideálnější chuť.

Ghanský fotograf Agbedor Lambert Selorm si vyzkoušel destilaci Baijiu. Foto Junye Ruská fotografka Valentina Ivanova na workshop ve společnosti Wuliangye. Foto: Guangming onlineÚčastníci exkurze spolu s týmem mixérů Wuliangye vedeným Cao Hongyingem. Foto:Guangming online Před maketoiu likéru na náměstí Pengcheng. Foto: Guangming online