Od pátku do pátku 7. až 14. května 2021 se uskuteční festival Zlin Design Week. Osmidenní program nabídne kromě věhlasných jmen české i světové designérské scény také řadu workshopů, výstav a doprovodný program, účastníci se mohou těšit i na on-line exkurzi Zlínem.

Zlin Design Week je festival spjatý s Univerzitou Tomáše Bati a Zlínem, kde figuruje jako jedna z největších kulturních akcí. Za jeho vznikem stojí myšlenka propojování, sdílení, inspirace a celkové přiblížení designu jako oblasti, která není určena pouze úzké skupině lidí, ale naopak prostupuje život nás všech.

I proto pořadatelé již podvanácté ocení nové talenty tohoto oboru v rámci soutěže Best in Design. Ceny budou uděleny ve třech kategoriích, do kterých se přihásilo téměř 400 prací z celého světa. Kdo bude držitelem titulu Best in Design 2021 se dozvíte 7. května v 19.00 během přenosu na webu a sociálních sítích Zlin Design Weeku, kterým provede herec Jan Cina.

Program bude v následujících dnech pokračovat například Konferencí ZDW 2021 se řečníky, jakou jsou majitelka slovenské optiky IOKO Dana Prekopová nebo Portugalka Joana Lacerda, která se podílí na propojování oděvního průmyslu s technologiemi, ukážou, jak mohou souznít design a marketing.

„Pracujeme na tom, aby si Zlin Design Week získal pevné místo v kulturních kalendářích místních obyvatel i návštěvníků z celé republiky a zahraničí. Věříme v hodnotu, kterou design přináší společnosti – pro část návštěvníků tak festival může být skvělým místem, kde se o designu dozvědět něco nového, pro část je to prostor pro hledání inspirace a nových kontaktů,” říká manažerka festivalu Jitka Smolíková.

Součástí festivalu bude například on-line výstava s desítkami projektů mapujících téma SPOLUPRÁCE, módní přehlídka, workshopy, podcasty či koncert skupiny Hello Marcel. Více se dozvíte na webu festivalu, Facebooku a Instagramu.


Share on Myspace