Čínský Nový rok podle lunárního kalendáře, tedy Svátky jara, se blíží. Ale letošní svátky budou velmi výjimečné, protože se propojí se Zimními olympijskými hrami v Pekingu. Prostory mediálního Národního centra alpského lyžařského na úpatí Velké zdi jsou proto upraveny tak, aby ukazovaly čínskou tradiční kulturu a připomněly oslavy Nového roku. Plakáty a čínský znak „Fu“ vytvářejí vřelou a harmonickou pracovní atmosféru.

Alpské lyžování je „klenot v koruně“ zimních olympijských her. Je napínavé a je jednou z nejkrásnějších akcí na zimních olympijských hrách. Zároveň bylo Národní centrum alpského lyžování jednou z nejvíce obtížných míst pro stavbu.

Jde o „přední linií“ zimních olympijských her v Pekingu pro média a jejich „základním tábor“, kde mohou novináři uskutečňovat rozhovory a vytvářet zprávy. Aby bylo možné uspokojit potřeby médií během soutěže, je centrum v obou cílových oblastech závodů.

Vítr na horách je moc silný a teplota extrémně nízká, může dosahovat i minus 30 stupňů Celsia, ale mediální centrum je vytvořeno tak, aby novináři i ve výšce tisíc metrů nad mořem mohli cítit teplo domova. Speciálně upravené prostředí ukazuje tradiční čínskou kulturu a zároveň se zde reportéři mohou cítit při práci pohodlně.


Share on Myspace