„Kadeřnický salon MSUTREE“, který sídlí v nákupním centru Yuexiu Wealth Center ve čtvrti Qiaokou ve městě Wu-chan, obnovil po více než dvou měsících normální provoz. Podle Zhou Chaohuiho, majitele salonu, se tak stalo za přísných hygienických podmínek.

Dvojitý společný obranný mechanismus pomáhá zajistit bezpečnost návštěvníků nákupního centra i kadeřnického salonu. Návštěvník před vstupem do centra dostává dezinfekci a je mu změřena teplota, totéž se děje před vstupem do salonu.

„Aby se zabránilo shromažďování lidí v obchodě, objednáváme zákazníky mobilním telefonem; holič v obchodě nosí roušku po celou dobu a před použitím dezinfikuje nůžky a další pomůcky a celá provozovna je dezinfikována každou hodinu,” řekl Zhou Zhaohui k dalším podmínkám provozu.

V polovině února dostal Zhou Zhaohui od svého přítele zprávu o náboru holičských dobrovolníků pro nemocnici Tongji ve městě Wu-chanu. Stříhal pak mnoho zdravotníků bohujících proti koronavirové epidemii, kteří kvůli své práce potřebují mít krátké vlasy. „Jako holič doufám, že jsem něco udělal pro tyto statečné pracovníky v první linii.“

Stříhali pak i další lidi, kteří zajišťovali chod společnosti: policisty, novináře i komunitní pracovník. Aby byla zajištěna jejich bezpečnost, musel si on a jeho tým vybírat pro stříhání různá otevřená místa, například ulice či venkovní balkony. V pobočce policejního úřadu v jeden den ostříhali celkem 127 lidí.

Během epidemie mnoho lidí reagovalo na výzvu vlády izolovat se doma a nyní mají velmi dlouhé vlasy. Zhou Zhaohui k tomu řekl, že po zlepšení situace si zaslouží ty nejlepší služby, protože svou izolací přispěli k boji proti epidemii ve Wu-chanu.


Share on Myspace